“Iedereen heeft een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

Inspiratie bij Kesbeke

In het kader van Buy WISEly organiseerde Stichting De Omslag i.s.m. MKB Metropool Amsterdam op 17 oktober een matchingsbijeenkomst op locatie bij Kesbeke Tafelzuren met grote impact!

Binnen de matchingsbijeenkomst konden sociale ondernemers die zich inzetten voor werkintegratie (WISEs) en reguliere MKB samenkomen om impactvolle partnerschappen te bevorderen.

Inspiratie en matching

Het evenement, onderdeel van het Europese Buy WISEly project, had tot doel sociaal ondernemerschap te bevorderen en de samenwerking tussen WISEs en MKBs aan te moedigen. Toepasselijk begon de fair met een inleidende presentatie over het Buy WISEly project door Jack Stuijfbergen van Breedweer en MKB Metropool Amsterdam samen met Corine van de Burgt, directeur bestuurder van Stichting De Omslag. Aanwezigen werden geïnspireerd door toespraken van de vice-voorzitter van MKB Metropool Amsterdam, de wethouder van Amsterdam West en Kesbeke’s eigen Oos Kesbeke, die zijn succes op het gebied van sociaal ondernemerschap deelde.

Samen sterker: missie geslaagd

Met 22 ondertekende intentieverklaringen tussen sociale ondernemingen en reguliere bedrijven, evenals onderling, zorgde het evenement voor belangrijke nieuwe partnerschappen en momentum voor een sterkere sociale economie in Amsterdam. Hoe meer handel in sociale economie, hoe meer banen impact er zal ontstaan voor mensen die nu nog langs de kant staan.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook sociaal inkopen? Kijk dan op www.socialezaken.info

Site by Alsjeblaft!