“Iedereen heeft een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

Wethouder Alexander Scholtes op werkbezoek bij Dagbesteding

Wethouder Alexander Scholtens bezocht Amsterdamse dagbesteding initiatieven. Dit bezoek onderstreepte het belang van goede begeleiding, het leren van nieuwe vaardigheden en de rol van de gemeente en bedrijven bij het ondersteunen van sociale bedrijven voor een inclusieve toekomst.

Op vrijdag 11 oktober was wethouder zorg Alexander Scholtes op bezoek in De Hallen bij Roads Recycle. Aanwezig waren ook vertegenwoordigers van de Zeefdrukmakers, Cre8 Social Venture, Cordaan en De Omslag. Er werd gesproken over het belang van dagbesteding, het werken in sociale firma’s, het volgen van opleidingen en het kunnen groeien naar betaald werk. En ook stappen terugzetten als het tegenzit.

De mensen van Recycle en Zeefdrukmakers vertelden hoe belangrijk de dagbesteding voor hen is. Naast concrete dag-invulling vertelde ze dat het ook belangrijk voor hen is om nieuwe vaardigheden te leren, dat het noodzakelijk is dat er goede begeleiding is, en dat je ook gesteund wordt in de realisatie van je ambitie. Bij sommigen is dat ook het doorgroeien naar betaald werk. Cre8 Social Venture, Roads en Cordaan lieten zien wat zij hierin ondernemen. Daarbij helpt het als bedrijven, en zeker ook de gemeente meer producten inkopen bij sociale firma’s zodat er meer geïnvesteerd kan worden in de medewerkers die in dienst of dagbesteding zijn.

Als afsluiting van het mooie werkbezoek bespraken alle aanwezigen wat nu al goed werkt en wat nog verder zou moeten worden ontwikkeld vanuit aanbieders in partnerschap met de gemeente.

Site by Alsjeblaft!