“Iedereen heeft een plek in de stad. Zeggenschap over eigen leven, leren, zorg en werk leidt tot een inclusieve samenleving."

Werkconferentie Impact Ondernemen en Onderwijs

Op 11 oktober 2024 organiseren we met City Deal Impact Ondernemen de werkconferentie “Impact Ondernemen en Onderwijs”. Deel mee in de kennis uit het Erasmus+ samenwerkingsproject B-WISE.

In het kader van het Erasmus+ samenwerkingsproject B-WISE wordt op vrijdag 11 oktober 2024 de ‘Werkconferentie Impact Ondernemen en Onderwijs’ georganiseerd in samenwerking met City Deal Impact Ondernemen. Deze conferentie brengt onderwijsontwikkelaars, onderzoekers en impactondernemers bij elkaar om gezamenlijk te focussen op het versterken en ontwikkelen van sociaal en impactgedreven ondernemerschap binnen het onderwijs.

B-WISE

Work Integration Social Enterprises (WISEs) richten zich op de sociale en professionele integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Omslag neemt deel aan het 4-jarige Europese B-WISE project, gericht op het versterken van deze sociale firma’s. Het doel is om de vaardigheidsbehoeften te bevorderen van deze werknemers, evenals die van hun begeleiders en managers. Dit wordt bereikt door het opzetten van allianties, het ontwikkelen van methodologieën en het delen van goede praktijken. Dit project vormt een essentiële basis voor de werkconferentie van City Deal Impact Ondernemen, waar een stap gezet wordt in de vooruitgang en uitwisseling van onderwijsinitiatieven die zich richten op duurzaam en sociaal ondernemerschap.

Werkconferentie

De City Deal Impact Ondernemen brengt op 11 oktober belanghebbenden bij elkaar rond het thema onderwijs omtrent het ondernemen met een positieve impact op maatschappij en milieu. Deze werkconferentie zal zich richten op het versterken en verbinden van onderwijsinitiatieven rond sociaal en impactgedreven ondernemerschap evenals onderzoek dat verricht is naar de vaardigheidsbehoeften van sociale firma’s samenbrengen en verder ontwikkelen.

Na deze inspirerende voorbeelden en praktijkverkenning zullen de deelnemers in groepen uiteengaan om thema’s te bespreken. Vervolgens komen alle groepen terug voor een afsluitende plenaire discussie over hun bevindingen. Hiermee zet dit evenement een eerste stap om betrokkenen te verbinden, kennis te delen, en samen te werken aan duurzamer en socialer ondernemerschap binnen het onderwijs.

Mocht u enthousiast geworden zijn van het doel om impact te genereren in sociaal ondernemerschap in het onderwijs en willen bijdragen aan dit evenement, neem dan contact op met faye@deomslag.nl

Image by u_hopn369mi1 from Pixabay

Site by Alsjeblaft!