ondersteuning voor sociale firma’s

Amsterdam kent veel succesvolle sociale firma’s. De sector blijft groeien. Sociale firma’s focussen zich naast de economische activiteit op (betaald) werk voor mensen met een arbeidsbeperking. De Omslag ondersteunt alle initiatieven in Amsterdam om zowel de inkoop bij deze ondernemingen als de instroom van mensen met een arbeidsbeperking te stimuleren. Om de groei te ondersteunen organiseert De Omslag kennisbijeenkomsten, onderzoekt ze en neemt deel aan (Europese) netwerken zoals ENSIE.

In het ondersteuningsprogramma adviseert De Omslag niet, maar werkt mee en samen in het uitvoeren van ideeën voor opschalen of versterken van het bedrijf. In de praktijk ligt het accent op het vinden van ingangen of het versterken van de commerciële kant van sociale firma’s en zorgprojecten.

Aansluitend op de vraag zoeken we een passende methode, stimuleren we het praktisch en zakelijk denken en zetten dit gelijk om in daden. Soms gaat het om het openen van nieuwe wegen voor een sociale firma. De Omslag en de experts zetten daartoe hun eigen netwerk in. De ondersteuning is altijd op maat; er is geen boek voor hoe je dat doet. Dankzij deze inzet wordt werk gemaakt van werk.