focus

Uit de gesprekken en samenwerking met participanten van De Omslag in zorg en welzijn, maatschappelijke dienstverleners en de allianties wijkzorg en met de gemeente, signaleerden wij eind 2017 dat er een grote behoefte was aan ‘vrije ruimte’. Dat is nodig om de verbinding te maken tussen praktijk en beleid, zonder daarbij gevangen te raken in bestaande structuren.

Focus van De Omslag was nadrukkelijk op de professional; mensen die in de praktijk bezig zijn met de brug te slaan voor mensen om weer mee te kunnen doen. In 2018 hebben we met de acties en resultaten aandacht gevraagd voor de belangrijke rol die professionals hebben in het wegnemen van obstakels en verder brengen van participatiedoelstellingen.

Dat organiseren en ondersteunen, vraagt om netwerkspelers en – zo veel mogelijk gezamenlijk – leren. De Omslag heeft in 2018 haar contacten en middelen ingezet om deze beweging te ondersteunen op drie manieren: in dienst en ter ondersteuning van beleidsontwikkeling, het verbinden van praktijk en beleid en het versterken van die praktijk.